Pages

Thursday, November 28, 2013

Saturday, November 9, 2013

oSt LoVe YoU Mr ArRogaNt - NoMad - TetaP meNantimU

 

tu dia...sape kate i tak layan cite melayu...bukti tau..layan jugak..huhu...bukan seng nk bagi ainol fasihah layan cite melayu  nie...maklumla budk muke tv nie dh keje 12jam++ seharikn..mane sempat nk layan drama2 nie...nie pun tgok on9 je..kebetuln..hahah..sbb dh jemu nk layan cite korea...client pun xde..so layan je la kn drama ape yg ade..nasib best..hehehe..tp...cite dh abis..mcm mane nie...nk layan ape lak lps nie...layan lagu je la dulu kn...la...la...la...(mood happy)

Friday, October 18, 2013

Thursday, July 18, 2013

CHOCOLATE CORNFLAKES CHA @ CHOCO'CHA

Yeehhh..inilah dia coklat cornflake yang cha hasilkan sepanjang sekolah menengah lagi seingat cha sejak tahun 2001 lagi 'maybe'..sehingga sekarang dan atas permintaan kawan2 dan rakan sekerja ianya mula dijual sejak tahun 2009 dan kini terus berkembang sampai sekarang tapi coklat cornflakes nie hanya dihasilakn pada bulan ramadhan sahaja untuk santapan hari raya...kalo makan hari2 nanti jemu..heheh..tapi sekiranya ada tempahan luar daripada bulan ramadhan untuk door gift masih diterima bergantung kepada kelapangan masa dan keadaan. Bagi sesiapa yang ingin menempah bolehlah menghubungi cha terus msg kat cha by  phone,email or fb...ok...

fasa pertama pemprosesan

2012

2009 - 2011

Pembungkusan sejak 2009-2012 ...tahun nie tukar lain eekk...


Chocolate Cornflakes nie juga dikenali sebagai ' CHOCO'CHA' nk juga nama comercial kn..huhu..




Tuesday, June 25, 2013

TeMpAt kOje BaRu...

Hari nie hari kedua cha kerja kat tempat baru...perkerjaan yang sama tetapi suasana yang berbeza...cayok2 cha...doakan semoga perniagaan nie terus maju dan maju ye...jom kte tgok kedai baru yang bertempat di Ken Rimba Shah Alam..dengan kosep yang sama macam kedai sblm nie....

 lebih banyak pilihan...

 ruang yang lebih selesa

 lebih padat...

dan memerlukan lebih banyak customer...

Wednesday, April 24, 2013

ADAM - UJIAN HIDUP


Ketika hidupku tertekan
Mengaburi pedoman
Kepada-Nya akan ku pergi
Untuk mencari bimbingan

Kuserah takdir di tangan-Nya
Mengukir perjalanan
Walau ujian hidup melanda
Ku tabah menerima kerana

Walaupun tak dikurnia kemashyuran
Walaupun tak dilimpah kemewahan
Hati ku tetap akan memuji
Namamu selalu Ya Rabbi

Walaupun tak diberi kemakmuran
Akan ku memanjangkan kesabaran
Ku tetap syukur pada Ilahi
Kerana mengurniakan nyawa ini

Ku serahkan takdir di tangan-Nya
Mengukir perjalanan
Walau ujian hidup melanda
Ku tabah menerima kerana

Dia di hati selalu memberikanku petunjuk
Apabila pemandangan samar
Biarpun hidup digoda ujian dan pancaroba
Pasti ada hikmah di akhirnya

Walaupun tak dikurnia kemashyuran
Walaupun tak dilimpah kemewahan
Hati ku tetap akan memuji
Namamu selalu Ya Rabbi

Walaupun tak diberi kemakmuran
Akan ku memanjangkan kesabaran
Ku tetap syukur pada Ilahi
Kerana mengurniakan nyawa ini