Pages

Monday, April 18, 2011

RuMahku KaMpuNgku....

Post on : 1/8/2011

Salam Lebaran....Selamat Hari Raya....Salam Aidilfitri.....
Yeehh..Yeeehh...Raya dtg lagi....

Kalau time kecik2 dulu nie...memg tak sabor2 nk raya...paling tak sabar nk balik kampung...
2-3hr sblm habis Ramadhn dah dok sibuk tnya mak ngn ayah...bila nk balik kmpg...bila nk balik kampg....tu je la solan nyer...smpai mak ngn ayah pun dh naik rungsing....hahah..
tp...la nie dh besor sikit nie...nk smbt raya pun mcm dh takde prasaan je...uuuuhh..yg plg teruk nk shopping baju raya pun dh mlas...maybe sbb dh tak dpt duit raya lg kot...hahhah....

Apa2 pun raya tetap raya...hari kemenangan tetap harus d sambut dengan kesyukuran dan kegembiraan setelah sebuln kita berpuasa...

Tahun nie...Rumahku Adalah Kampungku...uuuhh...nk tau kenapa...sbb tahun nie ktorg tak balik beraya d kampung....uuuhh...nie tak ckp kat aie(adik bongsu) lg nie..kalo dia tau msti dia wat muke bosan..sbb dia yg beria2 nk balik kmpg..sory la aie..thn nie kita raya kat shah alam je....
Kebetulan opah yang tercinta pun ada dekat sini....so selamat lah kami beraya di sini....

Tp sungguh berbeza rasa nyer beraya kat kmpg dgn kat sini...suasana sejuk kat kmpg tu..memg tak kn dpt kat sini...udara segar...uuhh..yg mendamaikn...d pagi hari...tak dpt nk hidu d pagi raya ku tadi...uuuhh...yg ada hnyalah sejuk aircorn kat bilik je la...bosan betul..bak kate aie...hahah...

Untuk melepaskan rindu yg tak dpt beraya d kmpg tahn nie..trpaksa la tgok je gmbr dua thn lepas nie...kenangn beraya d kmpg bersama ank buah ktorg yg pertama...aqil al maliq....
thn nie aqil nk dpt adik...salah satu sbb ktorg tak balik beraya kat kmpg jugak tu...sbb akak mungkin bila2 masa je nk brsalin....sbb tarik due nyer dh lepas...so beware my brother...2 pun dh tak seng duduk je dh tu...heheh...

Semoga raya tahun nie membawa seribu kebahagian kepada kami sekeluarga...amin...luv my family....mmuuuaahh.....




Saturday, April 9, 2011

MaSa YaNg LaJu..

uuuhh...hr nie rase lega sikit....
cepat nyer masa brlalu...rase mcm smlm baru sbtu...tetiba hr nie dh sbtu balik...mggu lps tgok teater tanah bernanah...ngn nana..thx nana kerana sudi menemani sy....
smggu yg memenatkn....utk mggu nie...

mggu nie...redfotocopy d penuhi ramai student2 yg nk m'print n mmphotostd asgmtn dan mungkin utk trakhir kali nyer pada buln nie..sbb buln dpn dorg dh cuti kot....kn..kn...
sungguh dahsyt penangan dorg nie smpai cha pun tak smpt nk mkn pagi...
ade skali tu bwk nasi lemak...konon nk mkn la kn...tup..tup smpai kedai dh penuh...my bro..yg dh bukak kedai dr kul9 tu mcm dh serius je muke kn..sbb cha lambt lg...heheh...tp bukn tu yg nk d prkatakn...nasi lemak tu yg mnjadi mangsa kesian kat nasi lemak...sedar tak sedar rupe nyer jam dh kul3...nasi lemak tu...tak smpt nk mkn...say sory to nasi lemak..sbb trpaksa masukkn kedalam tong sampah...

dan hr nie hr sabtu...agak lengan sedikit..dan sngt mendamaikn...heheh...dan smpt lg nk tulis kat blog nie kn..tu tnda nyer...memg free hbs la kn...

uuuhh...baru nk cite pnjg sikit..tetiba ade org dtg dh...nk topup la tu..k la...nk out dh....

smpai jumpe lg...sayonara...